Valitse positiivisuus

Hommat eivät aina suju odotetulla tavalla. Menestyksen eteen kasautuu välillä esteitä, joita voi lähestyä kahdella tavalla.

Valintani on negatiivisuus

Osa ihmisistä lamaantuu pienistä ja isoista vastoinkäymisistä. Psykologisesti on helpompaa etsiä syitä muualta ja ulkoistaa epäonnistuminen. Perusnegatiiviset ihmiset ovat mestareita keksimään tekosyitä sille, miksi homma meni pieleen.

  • Kauppa ei käy, koska sähkön hinta on pilvissä eikä kukaan halua ostaa omakotitaloja joissa on suora sähkölämmitys
  • Kauppa ei käy, koska tyhmä pomo pakottaa minut ottamaan typeriä kylmäsoittoja vaikka olen pyytänyt valmiita lämpimiä liidejä
  • Kauppa ei käy, koska asiakkaat ovat tyhmiä
  • En saanut hakemaani työpaikkaa, koska patriarkaaliset rakenteet heikentävät naisten asemaa työmarkkinoilla
  • Laihdutuskuuri meni mönkään, koska kapitalismin takia joka paikassa myydään roskaruokaa

Moni saa innostettua kollegat ja kaveritkin samaan oravanpyörään. En voi saada aikaan muutosta, koska maailma nyt vaan on tällainen!

Valintani on positiivisuus

Samaan aikaan samassa maailmassa osa ihmisistä saa aikaan tuloksia. He eivät selittele vaan pohtivat ratkaisuja. Aina löytyy mahdollisuuksia ja tapoja onnistua!

  • Saan nämä suoralla sähköllä lämpiävät omakotitalot helposti myydyksi, kun kysyn valmiiksi tarjoukset ilmalämpöpumpun asennuksesta, ja kerron ostajakandidaateille asunnon hinnan alentuneen tuplat siitä mitä lämpöpumppu maksaa. Nyt on huikea aika tehdä kaupat!
  • Saan uusia asiakkaita kunhan vaan treenaan spiikkiäni ja kysyn palautetta sekä pomolta että kollegoilta. Ehkä saan luvan osallistua myyntikoulutukseenkin
  • Saan ensi kuussa enemmän kauppaa tekemällä parempia tarjouksia ja havainnollistamalla hyötyjä selkeämmin. Kävin läpi viime kuun tapaamiset ja ihmettelen että sain edes muutaman kaupan, tästä on helppo parantaa!
  • Pääsen hakemaani työpaikkaan, koska olen pätevä hakija ja opin loput mitä en osaa. Etuni on siinä, että pystyn erottautumaan kaikista mieshakijoista korostamalla kaikkia epäreiluja hyötyjä, joita nainen miehisellä alalla toimiessa saa!
  • Pudotan painoani tekemällä viikonloppuisin valmiiksi terveellistä ja hyvää kotiruokaa, jolloin vältyn houkutukselta tilata Voltista jotain epäterveellistä, kun olen työpäivän jälkeen kuitenkin väsynyt!

Tilanne ei ikinä voi olla niin huono, etteikö jotain ratkaisua voisi löytää.

Tilanne ei myöskään koskaan ole niin hyvä, etteikö sitä voisi sössiä turhilla selittelyillä ja muiden syyttelyllä.

Oletko positiivinen vai negatiivinen?

Älä valita, vaan ala valita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *