Palveleva myyjä saa työtä

Meillä on tarve uusille palveleville myyjille kasvavien nykyisten asiakkuuksien ja uusien projektien parissa. Suoran myyntityön lisäksi teemme buukkausta ja asiakaskyselyitä.

Huippumyynti on keskittynyt vaativiin puhelinmyynnin toimeksiantoihin. Teemme töitä tällä hetkellä kokonaan etäorganisaationa. Myyjämme työskentelevät kotitoimistoiltaan käsin eri puolilta Suomea ja Eurooppaa. Vaikka työt Huippumyynnillä tehdäänkin itsenäisesti omaan tahtiin, myyjiä sparrataan ja yhteyttä pidetään muutenkin säännöllisesti. Arvostamme aiempaa myyntikokemusta, ratkaisukeskeistä asennetta, kuuntelutaitoa, sekä kykyä sopia kauppa. Tarjousten tekeminen vaatii kirjoitustaitoa, ja Excelin perusteiden on myös syytä olla hallussa. Meillä tehdään sekä kylmiä että lämpimiä soittoja.

Puhelimessa myymme tällä hetkellä ainoastaan yrityksille. Tuotteet ovat kunnossa ja asiakkaat tyytyväisiä. Asiakkailtamme et saa luuria korvaan, koska kaikki tuotteet ja palvelut mitä myymme, ovat oikeasti asiakkaille hyödyllisiä.

Meillä tärkeintä on asiakkaille, toimeksiantajalle ja tiimille annettujen lupausten täyttäminen. Ja samaa me lupaamme sinulle. Vaativimmat ja parhaat projektit annetaan hommansa mallikkaasti hoitaneille myyjille, jotka ovat osoittaneet olevansa luottamuksen arvoisia ja saavat myös kauppaa aikaan.

Lue myös: Kuka pärjää Huippumyynnillä?

Avoimet tehtävät 1.6.2024

Aina on tilaa hyvälle B2B-puhelinmyyjälle, joka ei hätkähdä, vaikka projektit vaihtuvat tai niitä on useampi yhtä aikaa päällä. Käytännössä hommat voivat olla suoraa myyntiä, kutsu- tai palautesoittoja, buukkausta tai mitä ikinä toimeksiantaja tarvitseekaan. Aiempi puhelinmyyntikokemus on ilman muuta plussaa, mutta ei ehdottoman välttämätöntä. Jos ainekset löytyy, me koulutetaan sinut kyllä. Puhelimen tulee kuitenkin olla työvälineenä sinulle sekä tuttu että houkutteleva, ja jutustelun luurin toisessa päässä olevan henkilön kanssa sujua luontevasti.

Kokemus on opettanut, että muutamat asiat meidän on hyvä nostaa pulpeltille jo heti kättelyssä. Esimerkiksi se, että meillä on sovittu yhteiset käytännöt työn tekemisen ja vaikkapa mokien käsittelyn suhteen – ja ne koskee ihan kaikkia tiimin jäseniä. Meillä tehdään tietyt merkinnät sekä puheluista että omasta tekemisestä, joka päivä. Myyntiä seurataan ja tuloksia mitataan, mutta ruoskimaan me ei aleta. Meillä myyjän täytyykin pystyä itse ohjaamaan ajankäyttöään ja pitämään sovituista jutuista kiinni.

Mainittakoon myös, että paperista lukijoita meillä ei ole tuvassa lainkaan. Meiltä et siis saa valmiiksi kirjoitettua spiikkiä, vaan jokainen myyjä rakentaa sen omaan suuhunsa sopivaksi. Sen sijaan me panostetaan tuote- ja asiakasbriiffeihin. Tästä voit lukea, mitä se tarkoittaa vaikkapa buukkausprojektin kohdalla.

Tottakai meitä kiinnostaa, miten sun myynti on aiemmin sujunut. Pidetään silti mielessä, että historia on historiaa ja vielä enemmän me innostutaan, kun myyjällä on ns. asenne kohdallaan. Jos olet kovin rutinoitunut ja haluat itsepintaisesti pitää kiinni vanhoista opeista, niin ehkä me ei olla sulle paras mätsi. Meidän vakaa tahtotila on win-win-win ja me uskotaan vahvasti, että myynti on myös jatkuvaa uuden oppimista. Vaikka tausta olisi kuinka vaikuttava, säännölliset myynnin sparraukset kuuluu meillä jokaisen myyjän arkeen.

Jos meidän touhu vaikuttaa sille, että sinua kiinnostelisi hypätä remmiin, niin tsekkaa vielä meidän rekryprosessi ja hakulomake tuosta hiukan alempaa – me halutaan ehdottomasti kuulla sinusta!

Vielä me ei pystytä sanomaan, millainen projekti sun työpöydälle olisi tulossa. Töiden alkamisen ajankohdasta sovitaan jokaisen kanssa erikseen. Käytännössä nyt myyntihommia hakevien aloitus menee kesän jälkeiseen elämään.

Mitä maksetaan?

Tarjoamme sinulle omasta tekemisestä riippuvaa tulosta. Palkkio vaihtelee tuotekohtaisesti projektin ja sen vaativuuden mukaan (keskusteluperusteinen, provisio, joskus jopa könttäsumma).

Täysipäiväinen myyjä tienaa kuukaudessa tyypillisesti 1500 eurosta ylöspäin. Oman yrityksen tai laskutuspalvelun kautta tehtynä päälle saa työnantajan sivukulut. Parhaat myyjät tekevät tästä tuplat hyvinä kuukausina, ja kovimmat ratkaisumyyjät tienaavat vieläkin paremmin toimeksiannon ja myyjän taipumusten kohdatessa. Käytännön yläraja menee jossain neljän-viiden tonnin nurkilla; jos sen pitää mennä rikki joka kuukausi, on syytä etsiä vielä pykälää vaativampaa myyntipositiota.

Maksamme sinulle palkan joko perinteiseen malliin tai voit laskuttaa sen oman yrityksen kautta tai kevytyrittäjänä. Suosimme jälkimmäistä mallia helppouden takia.

Hakeminen

Rekrytointiprosessimme on nopea ja kolmivaiheinen:

Vaihe 1: Yhdistetty haku ja ensimmäinen haastattelu.
Kerro itsestäsi myyjänä, työntekijänä ja tiimin jäsenenä, sekä omista toiveistasi ja ajatuksistasi työn tekemisen ja työnantajan suhteen, täyttämällä alla oleva hakulomake. Huomaathan, että lomake toimii myös ns. ensimmäisenä haastattelijanasi, täytäthän sen siis ajatuksella. Aikaa tähän kuluu muutama minuutti.

Vaihe 2: Puheluja suuntaan ja toiseen.
Meiltä pirautellaan sinulle muutaman päivän sisällä, niin päästään juttelemaan vähän lisää. Mikäli yhteinen kipinä tässä vaiheessa syttyy, sovitaan tarkempi aika videokeskustelulle ja edetään siitä toivottavasti lopulta konkreettiseen työnäytteeseen: saat soittaa meille myyntipuhelun!
(14.6.2024 jälkeen hakeville huomio: rekrytoiva henkilöstöministerimme lomailee kesällä, joten yhteydenotto venyy elokuulle.)

Vaihe 3: Päätöksenteko
Koska saamme varmasti monia hyviä myyntipuheluja – ja paikkoja on kuitenkin täytettävänä vain yksi kerrallaan – täytyy meidän hetki punnita vaihtoehtojamme. Ilmoitamme sinulle lopullisesta päätöksestämme noin viikon sisällä myyntipuhelustasi. Historia tosin kertoo, että jokunen kirkkaimmista timanteista on palkattu siltä seisomaltakin.

Mikäli onnistuimme herättämään kiinnostuksesi, täytä ihmeessä hakulomake ja kerro miksi juuri sinulle kannattaisi löytää puuhaa – me odotamme jo malttamattomina!

Hakemalla työpaikkaa hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn Huippumyynti Oy:ssä. Katso tästä, miten käsittelemme henkilötietojasi.

 

Minna, 5 vuotta Huippumyyjänä

Olen ollut noin viisi vuotta talossa, myyntiurani alusta asti. Vessapaperin myynnillä lähti opettelu, ja sen jälkeen on ollut kaikkea mielenkiintoista projektia mullan myynnistä vakuutuskartoituksiin.

Huippumyynnin tiimin jäsenten yhteisiä piirteitä ovat luottamus, välittäminen, ja vapaus olla itsensä. Meillä tehdään itsenäisesti töitä, mutta ei olla yksin. Välillä nauretaan, itketään, kiukutellaan, tuetaan, ja autetaan kun sen tarve. Eli miltei ollaan kuin perhe.

Myynnissä meillä on tärkeää rehellisyys ja toisen kunnioittaminen. Vahvuudet tuodaan esiin ja heikkouksiakin vahvistetaan. Siksi nimenomaan olemme huipputyyppejä, tuemme ja autamme toisiamme kun tarvitaan,ja teemme mitä luvataan.

Viime vuonna huomasin mielenkiintoni hr-hommiin ja aloitin opiskelun, jonka piti onnistua työn ohessa, muttei lopulta onnistunutkaan, eli se haave meinasi kaatua. Keskusteluissa pomon kanssa kerron asiasta, ja nykyisin koulutan ja perehdytän muita myyjiä omien töiden ohessa. Nyt teen sitä mistä haaveilin; olen tyytyväinen kun saan haasteita, ja päivät ovat erilaisia.

Turo, 2 vuotta Huippumyyjänä

Plussat:
+ Vapaus
+ Saa tehdä mitä haluaa ja työskennellä milloin haluaa, ja niin monta tuntia kuin haluaa. Tulos on tärkein kuitenkin loppupeleissä.
+ Provikat kohtuuhyvät, saa kohtuu tulot 4-5h työpäivillä, kun tekee töitä.

Miinukset:
– Jos et pysty ottamaan vastuuta itsestäsi ja tekemisistäsi niin etätyö ei sovellu (mie olen rajatapaus 😆 ).
– Epäsäännölliset tulot eikä aina välttämättä pääse hyville ansioille. Tällä ei rikastu.
– Joudut itse tsemppaamaan itseäsi, pään täytyy kestää jonkun verran (ite oon rajatapaus 🙄 ).

Henrik, 4 kk Huippumyyjänä

Huippumyynti on vastakohta puhelinmyyntilafkalle, jossa on tarkoitus luukuttaa pomon jatkuvan valvovan silmän alla suoraan paperista lukien yksi vitamiinipurkki tunnissa. Huippumyynnillä vapaus ja vastuu kulkevat käsi kädessä. Myyjältä vaaditaan itseohjautuvuutta, koska projektit ovat usein tuoreita eikä vakiintuneita myyntitapoja ole silloin ehtinyt muodostumaan. Jos hermot kestävät hieman vaativampien tuotteiden kauppaamista, Huippumyynti voi olla todella hyvä paikka alan ammattilaiselle. Liksa ja ihmiset firmassa ovat kohdallaan.