Panda myy

Ähtärin eläinpuisto nosti houkuttelevuutensa aivan uudelle tasolle hankittuaan pari suloista pandaa talvella 2018. Niitähän piti lähteä katsomaan, ja sillä reissulla myyjän sydäntä lämmitti muutkin jutut kuin vain pörröiset eläinystävät.

Pandatalon hinnat kohdillaan

Vetonauloista otetaan kaikki irti. Pääsy Pandataloon ja pandojen näkeminen kustantaa aikuiselta kepeät 34 euroa ja lapsiltakin tasarahan 20€. Kahden aikuisen ja kahden lapsen seuruetta rokotettiin siis reilulla satasella. Ihanan halpaa!

Lisämyyntiä tehtiin välittömästi ja kassalta tarjottiin eläinpuistovisiitti vitosella. Tällä diilillä eläinkohtainen keskihinta tippuu kolmestakympistä alle euroon, eikä reissu tunnu enää yhtään kalliilta. Kiinni veti!

Takatalvesta huolimatta paikalla oli paljon kävijöitä, yllätyksekseni pääosin aikuisia, jotka ovat mukisematta maksaneet 34€ nähdäkseen karhun vetämässä bambua koneeseen. Hollannissa viljeltyä bambua kuluu kuorma-autollinen viikossa, joten on siinä syömistä. Tosin toinen pandoista oli unohtanut viihdyttäjänuransa ja veteli hirsiä aitauksessaan. Varttitunti unta ja bambunsyöntiä, niin kersat tuumasivat, että matka voisi jatkua.

Nukkuva-panda
Lumi (vai Pyry, ota näistä nyt selvää?) vetää lonkkaa bambunsyönnin lomassa. KUVA: Joose Luukkanen

Kierretään nyt loputkin

Puiston loppuosassa tuhraantuikin moninkertaisesti aikaa. Kolmen kilometrin lenkki esitteli kotimaiset eläinsuuruudet, mutta mitään pandaan verrattavaa ei tullut vastaan. Peruskarhu tuntui tylsältä, mutta pientä draamaa sai toissapäivänä kuolleen lumileopardin tyhjästä häkistä.

Toukokuisessa räntäsateessa tuli tietysti vilu, ja lenkin jälkeen oli pakko vetää vielä sumpit pullineen ihan vaan lämmitäkseen. Kannatti myydä halvalla eläinpuisto pandalipun kylkeen, niin tuli vielä toinenkin lisäkauppa.

Panda-ja-mies
Pandakarhu tankkaa bambua. KUVA: Joose Luukkanen

Ähtäri osaa

Reissun jälkeen lompakko kumisi tyhjyyttään, mutta asianlaita ei harmittanut – päinvastoin. Tuntui, että rahasta oli luopunut ihan mielellään ja sille oli saanut vastinetta. Ja taas opittiin myynnistä!

  1. Panda on paras mahdollinen vetonaula eläintarhaan. Lapset tykkää, Tao Tao:a katselleet vanhemmat tykkää, ja vanhuksetkin näköjään tykkää. Edes kettutytöt eivät voi rutista ja aiheuttaa kaupallista harmia, koska panda on luonnonsuojelun keulakuva. Mahtavat Särkänniemessä olla kateellisia. Antakaa mitali hänelle, joka idean keksi, hän on sen ansainnut.

  2. Hinnoittelu on laitettu nappiin. Yli kolmekymppiä pelkästä pandasta voi tuntua kalliilta, mutta silti kaikki haluavat nähdä pandan. Antakaa nyt joku plakaatti hinnaston tekijällekin!

  3. Lisämyynti se vasta toimiikin. Kierrättekö vitosella eläinpuiston puolenkin, se on normaalisti 20€? No tottakai, sehän on selvää säästöä! Kun nuuka lapsiperhe tekeekin visiitin pelkän pandatalon sijaan myös eläinpuistoon, niin eväitä ei olekaan mukana eli matkalla myydään jokunen jäätelö, mehu ja hampurilainen extraa. Taas olisi mitalin paikka tiskin takaa tehdylle lisämyynnille!

Hyvä Ähtäri, tällä mentaliteetilla suomalainen matkailu kyllä nousee uudelle tasolle. Ottakaa pandoista kaikki irti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *