Pakuostoksilla

Ruisherkun ajoihin on hakusessa isompi keikkapaku ja niitä näkyi Lahden seudulla olevan useampia. Vielä ei kaupoille asti päästy, mutta eräs isompi ketju osoitti taas blogikirjoituksen arvoisesti mistä puusta autokauppias on pahimmillaan tehty.

Soitimme liikkeeseen 7000€ Crafterista, joka myyjän mukaan oli huippukuntoinen työjuhta. Kun kuvienkin perusteella laite oli ok ja sopivasti huoltoa tehty, niin ei muuta kun katsomaan. Kilometrejä oli lasissa 400 tonnia joten huippukuntoa ei odotettu, mutta keikkakäyttöön sopivaa perustoimivaa peliä kumminkin.

Totuus oli toisenlainen. Koejolle lähtiessä jarrujen varoitusvalo paloi ja jarrut raapivat koko ajan. Äänestä päätellen palat olivat ihan loppu. Puolen kilometrin kohdalla syttyi laturin valo ja hetken päästä myös pissapojan nesteen valo paukahti palamaan (se tosin saattoi olla myös ihan nesteen loppumisen vuoksi). Lopuksi paukahti jäähdytysnestevalo, joten koukkaus Teboilille oli paikallaan.

Syylärissä oli kumminkin riittävästi vettä, joten matka pääsi jatkumaan. Hirveää hinkua kauppojen hieromiseen ei tästä “huippukuntoisesta työjuhdasta” syntynyt, mutta ajattelin kumminkin myyjälle huomauttaa havaitsemistani viosta. Nyt ääni kellossa oli muuttunut – ei autossa vikaa ollut, vaan iän mukanaan tuomia ominaisuuksia, jotka eivät haittaa ajossa. Epäilen kovasti ettei varoitusvalojen jatkuvasta palamisesta ole haittaa, viimeistään siinä kohtaa kun tehdään kansiremppaa ihan vaan sen vuoksi ettei varoitusvaloon ole uskomista luulisi mielen muuttuvan.

Kovasti ihmetyttää miksei myyjä voi jo puhelimessa sanoa, että autossa on “pientä laittoa” tai tässä tapauksessa reilunpuoleisesti sähkövikoja? Kaikkein paras olisi tietysti kirjoittaa jo verkkoilmoitukseen havaitut viat, jotta autoa katsomaan tulevat eivät pety. Onko tässä tarkoitus vain saada asiakas liikkeeseen ja koijata apinaa? Ainakin omalla kohdalla v-käyrä olisi kivunnut kummasti ylöspäin jos pelkästään tämän auton takia olisi Lahteen asti ajanut; nytkin lopputulemana on se, etten tästä ketjusta vaihdokkia katsele. Onneksi pari muuta autoa vastasi paremmin kuvausta eikä tullut tehtyä ihan turhaa reissua…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *