Opi myymään

Kukaan ei ole syntyjään myyjä, vaikka taipumukset työhön toki vaihtelevatkin. Kuten kaikissa ammateissa, taidot karttuvat opiskelun ja treenin kautta. Lähes jokainen voi oppia hyväksi myyjäksi – jos vain haluaa!

Uusi myyjä oppii muilta

Alkuvaiheessa nopeimmin pääsee liikkeelle kopioimalla muita. Mikäli mahdollista, kannattaa uran alussa lähteä kollegan matkaan ja seurata mitä hän tekee. Vielä parempaan alkuun pääsee, kun lähtee useamman kollegan matkaan, jolloin voit valita itsellesi parhaiten sopivat tekniikat.

Oppia kannattaa hakea mahdollisimman hyviltä myyjiltä. Myyntikisan mitalisteilta opit toimivia taitoja, terveitä tapoja ja asianmukaista asennetta. Listan häntäpään opit harvoin ovat yhtä hyviä, joten kysy rohkeasti pääsetkö mestarin matkaan. Hedelmistään puu tunnetaan.

Uran alussa kannattaa siis pitäytyä toimivaksi havaituissa malleissa ja omaksua ne. Sen lisäksi täytyy luonnollisesti opiskella sekä tuote- että toimialatietämystä menestyksen varmistamiseksi.

Huippumyyjä kokeilee uutta

Muilta kopioiminen asettaa kuitenkin katon menestykselle. Kun kopioi mitä kollega tekee, voi kehittyä korkeintaan yhtä hyväksi kuin kollega. Mikäli haluaa kehittyä todelliseksi huippumyyjäksi, täytyy kopioinnin lisäksi itse kokeilla erilaisia lähestymistapoja ja oppia niistä.

Eron ymmärtää pohtimalla mitä eroa on kotikokilla ja mestarikokilla. Opeteltuaan ruuanlaiton perusasiat ja hankittuaan riittävän hyvät välineet, pystyy kotikokki reseptejä seuraamalla valmistamaan herkullisia ruokalajeja. Se ei silti tarkoita, että kotikokki osaisi oma-aloitteisesti laatia seitsemän ruokalajin kokonaisuuden.

Huippukokki sen sijaan pystyy laatimaan uusia reseptejä vaikka lennossa. Hän ymmärtää eri ruoka-aineiden välistä kemiaa ja osaa rakentaa toimivia yhdistelmiä. Kokemuksen kautta kehittynyt intuitio auttaa uuden luomisessa.

Samoin huippumyyjä on yrityksen ja erehdyksen kautta laajentanut työkalupakkiaan. Hän osaa reagoida kuin luonnostaan asiakaskohtaamisissa, ja kykenee kääntämään perusmyyjän silmin mahdottomilta näyttäneet prospektit tyytyväisiksi asiakkaiksi.

Kehitä omaa osaamistasi

Asiakkaan edessä ei enää ole aikaa harjoitella – oikea paikka treenata taitoja on Huippumyynnin koulutus! Käytännönläheiset koulutuksemme antavat konkreettisia työkaluja parempiin myyntituloksiin. Jos sinua kiinnostaa saada käyttöösi teorian lisäksi runsaasti käytännön harjoituksia ja haluat löytää juuri sinulle parhaiten toimivan tavan keskustella asiakkaiden kanssa, valitse Huippumyynnin Myyntikoulutus. Mikäli sinulla on tarvetta hioa oma spiikki kuntoon puhelinmyyntiä silmällä pitäen, Puhelun palikat – Puhelinmyyntikoulutus on oikea valinta.

Niille organisaatioille, jotka haluavat antaa myyjilleen pysyviä tuloksia suosittelemme Huippumyynnin Myyntivalmennusta, joka kestää muutamasta viikosta puoleen vuoteen. Tämän valmennuksen avulla myynti nostetaan uudelle tasolle -pysyvästi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *