Olen ärsyttävä puhelinmyyjä

Aloitin puhelinmyyjän työt tilaisuuden osuessa sopivasti kohdalle, enkä miettinyt sen kummemmin mitä ammatista yleisesti ajatellaan. Töiden aloittamisen kiinnitin enemmän huomiota mediassa näkyviin juttuihin ja kommentteihin tähän työhön liittyen. Puhelinmyynti on ammatti, jonka edustajia saa kohdella kuinka huonosti tahansa!

Erityisesti eräs formaatti, jossa jo nimikin saa ihmiset ärsyyntyymään heti, muistuu mieleen. Siinä kerrottiin kuinka aikuiset ihmiset tekivät kiusaa puhelinmyyjille esimerkiksi jättäen puhelimen auki pöydälle kun itse menevät vessaan. Siinä sitten myyjä huhuilee jonkin aikaa luuriin ja ihmettelee mitä tapahtui, kunnes lopulta sulkee puhelimen.

Toisessa keskustelussa käytiin läpi kuinka puhelinmyyjästä pääsee eroon. Kaksi vaihtoehtoa oli yli muiden:

  1. luuri korvaan kuuntelematta edes asiaa

  2. muutama haukkumasana esittelyn jälkeen ja luuri korvaan taas kuuntelematta asiaa

Kenen vika ärsyttävä puhelinmyyjä on?

Entä nämä, jotka sanovat ”laita meili” kuuntelematta itse asiaa. Minä olen ripeä, joten jos malttaisi kuunnella 15 sekuntia niin selviäisi mitä myyn!

Tämä meilirumba on ihan turhaa kaikille. Osa ihmisistä nimenomaan haluaa sen meilin ennen kuin ostaa mitään, joten on aika mahdoton jättää meilejä laittamattakaan, koska silloin kauppakin jää tekemättä. Kun palaan meilin jälkeen, niin joko ei vastata puhelimeen tai sitten sanotaan monta kertaa että pitää miettiä, soita myöhemmin. Sitten kun palaan sovittuna aikana, niin huudellaan suureen ääneen kuin ei pääse eroon. Miksei voi sanoa suoraan, ettei kiinnosta? Myyjän työ on soittaa uudelleen kun asiakas niin toivoo.

Toinen haaste on nämä mielensä muuttajat. Juu, tehdään kaupat, viitsitkö palata huomenna kun nyt ei ehdi hoitaa loppuun? Huomenna palataan asiaan ja enää ei vastata puhelimeen, ei vastata meiliin, ei edes viestiin. Mitä jos vastaisit ja sanoisit, että ”hei sori, mä muutin mieleni enkä ostakkaan”.

Kuinka moni kokee omassa ammatissaan samanlaista kohtelua?

Kuinka moni aiheuttaa omalla käyttäytymisellä sen, että puhelinmyyjä ei jätä rauhaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *