Oleko amatööri vai ammattilainen?

Myyjän työtä voi tehdä monella eri tavalla. Eri tavat tehdä työtä johtavat luonnollisesti erilaisiin lopputuloksiin. Jos tavoissa on parantamisen varaa, eivät tuloksetkaan voi luonnollisesti olla kovin kummoiset.

Amatööri vai ammattilainen?

Ensimmäisenä kannattaa miettiä, mikä on tavoitteesi. Onko tavoitteesi voittaa maailmanmestaruus vai ihan vaan rennosti höntsäillä? Riittääkö sinulle sijoitus perusjoukon keskivaiheilla vai haluako olla ykkönen?

Oikeaa vastausta ei ole, vaan asia riippuu sinusta. On yhtä sallittua tähdätä huipulle kuin keskitason tuloksiin, jos se on kokonaisuuden kannalta paras valinta sinulle. Eikä kukaan muu ei voi tehdä päätöstä puolestasi.

Jos tuloksilla ei ole hirveästi merkitystä, niin eipä tavoillakaan ole väliä. Sen sijaan mitä kovempia tuloksia haluaa, sen tiukempaan syyniin omat tavat on asetettava. Mestariksi nimittäin ei tulla toimimalla kuten amatööri.

Kysymyksiä pohdittavaksi:

Jos olet päättänyt tähdätä korkealle, kannattaa seuraavaksi pohtia ovatko tapasi sen mukaiset.

  • Riittääkö nykyinen harjoittelu haluamallesi tasolle? Jos haluat olla mestari, pitää harjoitella kuten mestari. Olympiakullasta on turha haaveilla, jos treenaa kerran viikossa.
  • Isolla osalla amatööreistäkin on tukenaan harjoitusohjelma. Onko sinulla suunnitelma miten ja milloin kehität myyntitaitojasi?
  • Seuraatko mitä alalla tapahtuu? Milloin olet viimeksi lukenut myyntikirjan? Oletko selvillä, mitä muut, ja varsinkin mestarit tekevät?
  • Maailmanmestari harvemmin treenaa yksin, koska hyvin harva osaa olla objektiivinen ja riittävän kriittinen omaa harjoittelua kohtaan. Amatööri voi vielä vetää oman fiiliksen mukaan, mutta mitä korkeammalle tähtäät, sitä tärkeämmäksi nousee ulkopuolinen apu.Mieti, tarvitaanko halutulle tasolle pääsemiseen maksettu myyntikoulutus, sparrailu parhaiden kollegoiden kanssa, vai onko pakko hankkia oma henkilökohtainen valmentaja?
  • Riittääkö motivaatiosi? Oletko päättänyt antaa tavoitteelle kaikkesi? Haluatko oikeasti olla kova? Ymmärrätkö mitä vastoinkäymisiä on tulossa? Luovutatko heti?
  • Onko sinulla mestarin asenne myyntiin. Teetkö säännöllisesti? Huolehditko yksityiskohdista? Valmistaudutko sekä harjoituksiin että asiakaskohtaamisiin riittävällä tarkkuudella?

Omia tapoja kannattaa pohtia säännöllisesti. Ovatko tapasi amatöörin vai ammattilaisen? Ovatko tavoitteesi realistiset suhteessa jokapäiväiseen tekemiseen? Oletko tyytyväinen?

Jos tulokset eivät yllä tavoitteiden tasolle, niin kannattaa ensi töikseen täyttää allaoleva lomake.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *