Ole siellä missä asiakkaasikin ovat

Hieman toivomisen varaa jättäneen asiakaspalvelemattomuuskokemuksen seurauksena poikkesin nälkäisenä ensimmäistä kertaa ikinä yksin syömään huoltoasemalle. Ilmeisesti poikkesin jotenkin ihan tavanomaisimmista huoltamon lounasasiakaskunnasta, sillä istuuduttuani huoltoaseman pöytään odottamaan lihapulla-annostani alkusalaatin kanssa, sain saman tein seuraa. Vanhempi mies Jahti-paidassaan ja lippiksessään totesi minulle, että: ”näytät sen verran korkeasti koulutetulta, että saanko istua pöytään?” (Olin siis pukeutunut niinkin fiinisti kuin harmaaseen poolopaitaan ja farkkuihin sekä talvitakkiin.)

Mies oli hieman poissa tolaltaan ja alkoi kertoa tarinaa sairaalaan joutuneesta ystävästään, jonka kanssa he omistivat yhdessä Ponssen 8-pyöräisen Buffalon metsäkoneen, Mersun neloskoneella.  Käytiin läpi lavettikone painoineen, millä konetta kuskattiin työmailla muutamien kymmenien kilometrien säteellä. Sainpa kuulla myös millainen työmaa on se kaikkein kannattavin ja mitä kaikkia muita koneita sairaalaan joutuneella kaverilla olikaan. Toki kuulin myös yrittäjäkaverin ryyppyputkista, jotka ehkä olivat rankan työnteon ohella pääsyy sydämen osittaiseen pettämiseen. Ei sovi yrittäjälle vapaapäivä, kun tekemistä löytäisi vain korkin avaamalla.

Yhtä kaikki, pöytääni istuneella ja juttukaveria tarvinneella miehellä oli huoli tulevasta, vaikkei velkaa enää ollutkaan. Sain kuulla ja oppia paljon sellaista asiaa mistä moottoriohjelmointien myynnissä olisi jatkossa hyötyä.

Mitenkö tämä tapaaminen opetti minua? Jatkossa pysähdyn useamminkin huoltoasemille syömään ja otan käyntikorttinipun mukaan. Näin kipeässä kohdassa ammattietiikka esti toki minua tarttumasta myyntipuuhiin, mutta raskaan kaluston kuskeilta varmaan irtoaisi iloisempiakin juttuja, jos vain menisi pöytiin niitä kuulemaan. Samalla syntyy luottamus ja moottoriohjelmointeja tarjoavalle asiakkaallemme toivottavasti monta tilausta sen seurauksena. Kyllähän minä sen sairastuneen kaverin nimenkin sain tietooni, jos hän jonain päivänä vielä palaa koneen puikkoihin, niin minulla on jo monta oleellista tietoa kaupan pohjaksi olemassa.

Jatkossa menen useammin sinne missä potentiaaliset asiakkaatkin ovat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *