Myyjän paineet

Edelleen noviisina myynnissä (uutta tulee koko ajan, vaikka 4 vuotta on jo tehty ) tulee usein epäiltyä omaa pärjäämistä. Ovatko tulokseni riittävän hyviä? Kohtaavatko muiden ja omat tavoitteet? Ovatko tavoitteet realistisia?

Heikkoina päivinä on pahinta. Vieläkö pysyn pinnalla? Elänkö tällä? Vieläkö minusta on tähän?

Tavoitteeni on oikeasti olla realisti. Kunhan elän tällä, niin hyvä.

Joskus realiteetit unohtuvat, kun perheen talouteen vaikuttaa vaikka lakko. Silloin huomaan kuinka rima nousee, liiankin ylös. Päätä kiristää, vatsaa polttaa. kun yrittää väkisin veivata sen puuttuvan rahan omalla työllä. Tuntee välttämättömäksi pystyä korjaamaan tilanne, vaikka se tavoite on mahdoton. Ellet siis myy kaikille.

Paineita luon itse (omat tavoitteet), tietysti työnantaja (mihin pitää pystyä), sekä toimeksiantaja (jonka mukaan pitää välillä pystyä lähes 100%). Aina välillä mietin missä on realiteetti tuotteella.
Myyjän kannalta kun yksikin näistä jää saavuttamatta, niin paine nousee.

Paine on hyvästä. koska ei saa jäädä makaamaan siihen minimiin. Paine on kuitenkin huono silloin, kun se estää sinua olemasta parhaimmillasi, ja tekemästä työsi parhaalla mahdollisella tavalla. Kova paine estää maksimituloksen.

Tässä vain oppi ja kokemus auttaa. Paine ei saa puskea yli, koska sitten ei mikään onnistu. Joskus vaan saisi olla sitä kokemusta enempi.

Itse asetan kovia vaatimuksia mihin pitää pystyä – varsinkin jos joku toinen tehnyt hyvän tuloksen niin onhan mun oltava parempi! Sitähän minulta odotetaan! Tämä paine on tietyllä tapaa OK, mutta opettelen vielä, etten todellakaan ole paras kaikessa myynnissä. Se vasta ketuttaa!

Jos en pääse tavoitteeseen jotka aiemmin kerroin, johtuen omista mokailuista tai muista syistä, niin silloin pistää miettimään, että mitä hittoa, vieläkö jatkan? Kylmät luvut kertoo mikä on tilanne. Aina en ole se paras myyjä, vaan keskitason taaplaaja, mutta veri vetää yrittämään uudelleen ja homma sujuu.

Realisti haluan olla tässäkin. Kyllä nuoremmat klaaraa hyvin. Joskus pysyvät paremmin kelkassa. Painetta lisää, haluan olla se paras!

Kaikki te myyjät, tsemppiä teille. Joka päivä me noustaan, ja tehdään parhaamme paineista huolimatta! Hyvä me!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *