Myyjän huono päivä

Huono päivä erottaa Huippumyyjän perusmyyjästä. Kun yö on nukuttu huonosti, olo on vetämätön ja työpöydällä odottaa ikäviä hommia, niin juuri silloin punnitaan mistä myyjä on tehty. Kuinka sinä käsittelet huonon päivän?

Hyvät päivät ovat helppoja

Hyvinä päivinä kaikki pärjäävät. Työnteko on helppoa, kun on aamulla herännyt virkeänä ja vielä tavoista poiketen käynyt aamulenkillä hakemassa lisää hyvänolon hormoneja. Sen voimin lounaskin tulee valittua terveellisesti, joten iltapäivälläkin jaksaa painaa toisin kuin ptuplakebabizzan jälkeen. Tulosta tulee väkisin.

Hyvänä päivänä perusmyyjä tekee jopa enemmän kuin Huippumyyjä. Kun virtaa on, niin taukoja ei tunnu tarvitsevan, ja ilta venyy kun ei malta lopettaa tekemistä. Poikkeanpa vielä tuon asiakkaan luo, jos se sattuu olemaan hallilla!

Hyvänä päivänä perusmyyjä ulosmittaa jaksamistaan. Kun tekee vähän liikaa, on illalla veto pois. Kun siihen ottaa vielä pikku napanderit hyvän päivän kunniaksi, kasvaa riski siitä, että seuraavana päivänä onkin vuorossa huono päivä…

Huonosta päivästä vielä huonompi

Perusmyyjän huono päivä ei ole vain huono, vaan se on erittäin huono. Toimintamalli huonon päivän kohdatessa on heittää hanskat tiskiin jo aamulla. Mikäli yö meni kieriskellessä ja fiilis on maissa, niin miksi edes yrittää?

Parempi siis painaa torkkua ja jatkaa unia. Työjonossa on roikkuvia juttuja, joten ei haittaa vaikka sinne tulee pari juttua lisää. Iltapäivän palaveritkin voi perua johonkin tekosyyhyn vedoten, kun ei niistä kuitenkaan olisi mitään tullut. Sitä paitsi eilen (tai viime viikolla) meni ihan hyvin (se yksi päivä).

Puoliltapäivin heräillessä voi vielä varmuudeksi laittaa pomolle viestin flunssasta. Koronatesti – mikä ihana tekosyy!

Jos huonoja päiviä on takana jo useampia, ja myyjän on pakko raahautua konttorille näyttämään naamaansa, kuluu päivä turhuuksiin. Vähän somea, perään iltapulun otsikot, ja väliin puolentoista tunnin lounas. Lounaalla ei tietenkään puhuta työasioista.

Huippumyyjä ei lyö läskiksi

Huippumyyjän tekemisestä sen sijaan ei huomaa onko päivä huono vai hyvä. Aamu alkaa suunniteltuun aikaan riippumatta siitä onko takana optimi 8 tunnin uni, vai valvottiko vauva puoli kolmesta eteenpäin. Ei edes haittaa, vaikka takana olisi (harvinainen) liskojen yö.

Huippumyyjä tarttuu työhön vaikkei yhtään huvittaisi. Aika usein käy niin, että työhön alettuaan yht’äkkiä alkaakin huvittaa! Myyjä on kuin taiteilija, jonka muusa suostuu ilmestymään vain silloin, kun taiteilija on työn touhussa.

Päivän aikana tekemisen taso pysyy hyvänä. Soittoja sekä tapaamisia tehdään tavanomainen määrä. Tekemisen tuloskin on tavanomaisella, hyvällä tasolla. Huippumyyjä ei intoudu tekemään liikaa, vaan lopettaa päivän ajoissa ehtiäkseen palautua.

Huippumyyjä pitää kiinni tavoistaan riippumatta siitä, onko päivä hyvä vai huono. Siitä johtuen hänen elämänsä on itse asiassa helpompaa, sillä joka aamu ei tarvitse erikseen päättää jaksaako tänään tehdä vai eikö jaksa. Kun ei hyvänä päivänä vedä itseään piippuun, niin tietää jaksamisen olevan vain korvien välissä.

Huippumyyjän vahvuus on tehdä suunnitellut asiat silloinkin, kun ei yhtään huvita. Kannattaa kokeilla seuraavan huonon päivän kohdatessa olisiko sinustakin Huippumyyjäksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *