Hyväksy epämukavuus

Myynti sisältää kaikkien muiden ammattien tapaan myös niitä tehtäviä, joita ei ole ihan niin kivaa tehdä. Osa tehtävistä on jopa niin ikäviä, että myynnissä ei viihdy viikkoa (tai päivää) pidempään. Kaikkihan tekisivät myyntiä, jos saisi vain clousata kuumia asiakkaita ja kirjata kauppoja!

Pahinta mitä voi tehdä, on vältellä työn epämukavia asioita. Jos tekee vain mukavia juttuja, saa harvoin tuloksia aikaan. Lopputulos ratkeaa siinä, kuka viihtyy epämukavuusalueella.

Myyjän ja kaikissa muissakin ammateissa toimivien kannattaa hyväksyä epämukavien asioiden kuuluvan elämään. Vaikkei niitä oppisikaan rakastamaan, niin ainakin niiden olemassaolon hyväksymällä tekee elämästään siedettävämpää.

Myyjän täytyy sietää ainakin näitä:

  • Kylmäsoittoja on otettava säännölliseti, mieluiten joka päivä.
  • Asiakkaita on tavoiteltava monta kertaa. Ei saa hermostua, vaikka tuntuisi ettei asiakas ikinä vastaa.
  • Uusia asioita on opeteltava jatkuvasti.
  • Lopettaneiden asiakkaiden tilalle on löydettävä uusia.
  • Maailmasta ei tule ikinä täydellistä. Kun luulet saavasi paketin kasaan, jokin muuttuu.

Ota tavaksi hoitaa ikävät asiat pois alta

Ikäviä juttuja voi oppia sietämään luomalla niiden tekemisestä itselleen tavan. En ole itse koskaan ollut kovin urheilullinen, mutta niin vain olen luonut aamulenkistä tavan, jota ei voi jättää väliin. Itse asiassa tilanne on kääntynyt nurin niskoin: jos en käy aamulla happihyppelyllä, alkaa kyrsiä. Jos se toimii ennen inhoamani aamulenkin kanssa, toimii se varmasti kylmäsoittojenkin kanssa.

Toinen keino tehdä työstä miellyttävämpää on aloittaa päivä kaikkein kurjimmalla hommalla. Ajatus on looginen ja intuitiivinen: kun aamulla syö sammakon, ei loppupäivänä voi olla edessä mitään yhtä ikävää. Soita ikävälle asiakkaalle, anna kritiikkiä, tai kerro huonot uutiset heti aamulla, niin loppupäivä sujuu helposti, koska mitään yhtä ikävää ei voi enää tapahtua.

Paras ajankohta ikävien ja epämukavien asioiden hoitamiselle pois päiväjärjestyksestä oli eilen. Jos asia olisi jo tehty, ei se painaisi takaraivossa!

Eilinen kuitenkin meni jo. Toiseksi paras on nyt. Mitä jos hoidat sen epämukavan asian nyt saman tien?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *