Hyödynnä luppoaika

Edellisviikon sopivasta ajankäytöstä päästäänkin suoraan luppoajan hyödyntämiseen. Etenkin kenttämyyjälle tulee tilanteita, joissa päivän keskelle syntyy vapaita slotteja vaikkapa asiakkaan viime tingassa peruman tapaamisen takia. Miten käytät nämä luppohetket, määrittää menestyksesi.

Jos tapaaminen peruuntuu tai siirtyy, niin tyypillinen myyjä ajaa auton parkkiin, tarkistaa ehkä meilit jos malttaa, ja syöksyy sen jälkeen somen syövereihin. Aika menee kuin siivillä, ja pian myyjä onkin jo myöhässä seuraavasta tapaamisesta. Ei näin!

Mitä jos käyttäisit ajan hyödyksi? Kun kirjaat edellistapaamisen muistiinpanot tuoreeltaan, niin muistat paremmin kaiken. Bonuksena illalla ei kulu aikaa paperitöihin.

Sen jälkeen kannattaa kaivaa soittolista esiin ja buukata pari seuraavaa tapaamista. Kalenteri täyttyy huomaamatta, ja vaikutus tulokseen nousee väkisin. Jos viikon aikana peruuntuu 2-3 kpl tunnin tapaamista, niin luppoajan hyödyntäminen tarkoittaa 50 tuntia lisää soittoaikaa kuukaudessa. Tapaaminen tunnissa ja 25% hit rate tarkoittaa 12-13 lisäkauppaa ihan vaan sen takia, että kaivoit Tiktokin sijaan soittolistan esiin.

Moni ei kokemusteni perusteella tähän taivu. Asiaa voi perustella itselleen samalla fokusoinnilla, eli töiden jakamisella tapaamisiin ja buukkipäivään; stressin välttämisellä, tai monella muulla järkevänkuuloisella selityksellä. Soittaminen on harvan mielestä huippukivaa, eli todellisuudessa kyse on ihan vain vetkuttelusta ja välttelystä. Sometus, kissavideoiden katselu, tai seiskan lukeminen työajalla ei ole leppoistusta, vaan laiskuutta.

Jos et jaksa hyödyntää luppoaikaa, niin oikeastaan lykkäät onnistumisia kauemmas tulevaisuuteen ja pienennät tilipussiasi. Käymällä läpi prospektilistaa ripeästi, saat napattua jatkuvasti extrakauppoja. Tästä seuraa hurja lumipalloefekti asiakaskannan kasvaessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *