Aprillia!

Aprillipilat jaksavat harvoin naurattaa. Tänä vuonna erä aprillipila kuitenkin onnistui niin hyvin, että se on tarkemman analyysin arvoinen.

Sananmuunnosten ystävänä hihittelin aiemmin keväällä hauskasti nimetylle Pentik Anis -mukille, joka oli lipsahtanut ilmeisesti sanamuunnoksille sokean tiimin läpi (en usko nimen olleen tarkoituksellinen). Niinpä riemastuin, kun netissä levisi aprillipäivän aamuna kuva Antik Penis -tuotteesta, ja minun oli pakko tarkistaa onko tämä muka oikeasti myynnissä Verkkokauppa.com:issa. Olihan se!

Ilmoitus on huikea! Hihittelin heti. KUVANKAAPPAUS: Verkkokauppa.com

Tuote oli viimeisen päälle hyvä aprillipila. Suunnittelijaksi oli nimetty Anu Saukko, ja vedenkestävälle penikselle annettiin peräti 2000 vuoden takuu. Kun huomasin, että tuotteen voi oikeasti tilata, oli pakko nakata se ostoskoriin ja katsoa mitä tilatessa tapahtuu.

Pistin tilaten. Tilausvahvistus kopsahti meiliin kuten muutenkin. Sitten odotellaan!

Läppä vedettiin tyylillä loppuun asti. Iltapäivällä meiliin kopsahti odottamani aprillia, aprillia -viesti, ja kympin lahjakortti. Viestintä noudatti samaa pikkutuhmaa kaavaa. Hyvin vedetty!

Lopuksi minulle tarjottiin samanmuotoisia tuotteita. Pervonako pidätte?

 

Tietenkin olin jakanut hommaan someen, ja lyhyessä ajassa postaus keräsi Facebookissa kymmeniä tykkäyksiä ja kommentteja. En ole viime aikoina ollut hirveän aktiivinen somessa, joten joku somempi kaveri todennäköisesti sai satoja reaktioita. Sanoisin, että tämä kampanja onnistui.

Tuotearvostelujen perusteella aprillipila upposi moneen muuhunkin. KUVANKAAPPAUS: Verkkokauppa.com

Miten aprillipila vaikutti minuun?

Jälkeenpäin mietin kuinka oma suhtautumiseni Verkkokauppa.com:iin muuttui onnistuneen markkinointikampanjan ansiosta. Asiakassuhteeni Verkkokauppa.comiin ei nimittäin ole ollut mikään ruusuinen, sillä taustalla on kummitellut vuosien takainen printterin takuukeissi. Tuolloin tähtisadetta tulostanut laite palautettiin takuuhuollosta toimivana, ja jouduin lopulta itse demoamaan laitetta takuutiskillä, jotta sain myös asiakaspalvelijan lausunnon viasta mukaan seuraavaa takuukäsittelyä varten. Sen jälkeen koitin vuosikausia vältellä kauppaa, vaikka tilasinkin sieltä satunnaisesti tavaraa – kiitos laajan valikoiman ja selkeiden saatavuustietojen.

Säännöllisestä asioinnista huolimatta en ole ollut mikään fani. Nyt kuitenkin huomasin, että pohtiessani brändiä uusi positiivinen kokemus painoi selvästi vaakakupissa. En oikein keksi mikä muukaan olisi voinut muuttaa mielikuvaani. Kampanjalla ei ollut mitään tekemistä takuuprosessin kanssa, mutta silti ajattelen nyt yrityksestä positiivisemmin.

Olen monesti peräänkuuluttanut rohkeutta tehdä tavallisuudesta poikkeavaa mainontaa. Kampanja toteutettiin vaikka joku varmasti suuttuu sanasta penis – suomalainen mielensäpahoittaja kun loukkaantuu vaikka kyseessä olisi vain hauska aprillipila. Minulle ja monelle muulle riittävän kaksimielinen juttu toimi erinomaisesti, joten onneksi rohkeutta riitti.

Uskon asian olevan laajemminkin yleistettävissä. Hyvällä, asiakasta puhuttelevalla markkinointiviestinnällä pystyy muuttamaan mielikuvia. Minulle toimi kaksimielinen läppä – jollekulle muulle toimi jokin toinen rohkea avaus. Voiko asiakkaan mielen muuttaminen olla näin helppoa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *