Ajanhallinta ja Fokus

Tämänkertaiseksi aiheeksi valikoitui ajanhallinta & fokuksen säilyttäminen tässä hetkessä. Näiden ominaisuuksien hallitseminen auttaa selkeyttämään työpäivää, vähentämään stressitasoa sekä helpottamaan tavoitteisiin pääsemistä. Nämä kaksi asiaa jokainen menestyvä myyjä omaksuu.

Italialaisen taloustieteilijä Vilfredo Pareton 20 / 80 teorian mukaan 20 prosenttia työstäsi tuottaa 80 prosenttia tuloksistasi. Tämän takia onkin hyvä syventyä tuohon 20%:iin, joka on kaikkein tuottavinta työtä.

Mieti hetki viime viikkoasi, kuukauttasi tai vuottasi. Mitkä olivat niitä asioita, jotka veivät asioita eteenpäin ja tuottivat tulosta? Olisiko työtapoja tai prosesseja ollut mahdollista yksinkertaistaa tai jopa jättää turhia vaiheita kokonaan pois?

Ajanhallinta

Oman työn suunnittelu ja aikatauluttaminen kalenteriin auttavat tässä hyvin. Esimerkiksi suoramyynnissä alkuviikosta sovitaan asiakastapaamisia ja loppuviikosta käydään hoitamassa sovitut asiakastapaamiset.

Toinen hyvä esimerkki on omien töiden listaaminen tärkeysjärjestyksessä paperille tai kalenteriin. Kun on selkeä systeemi, jota lähdetään toteuttamaan, ei aikaa tärväänny haahuiluun. Kalenteri on selkeä apuväline, jolloin unohduksia ei pääse syntymään ja asioille tulee varattua riittävästi aikaa. Aikaa jää tauoille sekä muiden eteenpäin vievien asioiden hoitamiseen. Kun kaikki on järjestyksessä ja selkeänä nenäsi edessä, niin myös stressitaso laskee!

Ajanhallintaan liittyy myös se, että tunnistaa asiakaskuntansa. Kenelle myydään? Kun ostava kohderyhmä on kartoitettu ja tiedossa, niin sekä myyjän että asiakkaan aikaa säästyy oikeisiin asioihin.

Fokus

Ajanhallinnan lisäksi tarvitaan keskittymistä juuri tällä hetkellä olevaan työhön tai asiakkaaseen. Fokuksen säilyttäminen tässä hetkessä, keskittyminen oikeisiin ja eteenpäin vieviin asioihin sekä omaan perustekemiseen on kaiken A & O. Monesti ajatuksemme saattaa harhautua uusien ideoiden äärelle, jotka eivät ole tärkeitä juuri nyt. Tällöin varsinainen tuottava työ kärsii, koska fokus häviää. Kun tavoite on selkeä ja työstetään keskittyneesti yksi asia kerrallaan loppuun, niin työ myös palkitsee ja päästään helpommin asetettuun tavoitteeseen.

Asiat kannattaa pitää yksinkertaisina. Uusia ideoita, lisäominaisuusia tai työkaluja voidaan testata ja työstää taustalla, ja lisätä käyttöön vasta myöhemmin, kun on niiden aika. Fokus omassa perustekemisessä kannattaa, koska muuten homma menee monimutkaiseksi ja kokonaisuus muuttuu hallitsemattomaksi.

Vain keskittymällä 100% yhteen työhön tai asiakkaaseen kerrallaan saat hoidettua jutun maaliin laadukkaasti ja onnistuneesti. Näin aikaa ja energiaa säästyy myös muuhun. Tärkeintä NYT on säilyttää fokus tässä hetkessä.

 

jesse-karjalainen

Jesse Karjalainen, Aurinkovarma Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *